Ergopakketten

Opleidingen

Kantoorinrichting

Partner van de…

bouw
productie
industrie
schoonmaak
LOGISTIEK
zorg

Osteopaat Vlaanderen logo

Meet Ergo Support

Onze discipline? Ergonomisch goud.

Een duidelijke missie: iedereen aan het werk houden

Bij Ergo Support geloven we in een klachtenvrije wereld. Ergonomie zetten we in als middel om onze doel te bereiken. Ons kennen en ons kunnen gaat veel verder dan de traditionele opleidingen ergonomie. Dankzij onze medische achtergrond en jarenlange ervaring bouwen we aan een onderbouwd ergonomisch beleid voor bedrijven, waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. We schakelen samen naar een toekomst waarbij arbeidsongeschiktheid en uitval door fysieke lichamelijke klachten tot een absoluut minimum wordt gereduceerd.

Knelpuntberoepen, daar wringt het schoentje

Fysiek zware beroepen zijn vaak ook knelpuntberoepen, waarbij uitval van medewerkers door lichamelijke klachten een immens probleem is. Uit cijfers van de Federale Overheid blijkt dat langdurige arbeidsongeschiktheidscijfers elk jaar fors stijgen en voor het grootste deel betrekking hebben op klachten aan de rug, nek, schouders of bovenste ledematen.

Wist je dat bouwvakkers, bandenmonteurs, schrijnwerkers en pakketbezorgers zo’n 2000 kcal per werkdag verbranden? En horecamedewerkers, bagageafhandelaars en verloskundigen gemiddeld 1400 kcal? Het verband tussen fysiek intensieve beroepen de hoge langdurige arbeidsongeschiktheidscijfers is bewezen in verschillende studies.

Wij nodigen bedrijven uit om samen met het Ergo Support team te werken aan een langetermijnstrategie om preventief in te zetten op ergonomie op het werk. Voorkomen is beter dan genezen. Misschien cliché, maar ook hier ó zo toepasbaar.

Nicolas

Zaakvoerder
Ergo consultant
Osteopaat D.O.

Mathieu

Project advisor
Sales

Caroline

Ergo Trainer
Osteopaat D.O.
Kinesitherapeut

Oray

Ergo consultant
Ergo Trainer

Dit mag je verwachten als je met ons in zee gaat…

Data-driven

Meetbare resultaten tijdens en na onze ergotrajecten zijn voor ons prioritair. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken, waaronder o.a. AI-ergosensors om 100% accurate bewegingsanalyses uit te voeren. Zo kunnen we ergonomische risico’s identificeren en op maat gemaakte oplossingen bieden.

Medisch onderbouwd

Bij Ergo Support zijn onze ervaren experten onze grootste troef. Gediplomeerde kinesitherapeuten, osteopaten en ergocoaches, die bovendien gecertificeerde docenten zijn, hebben alles in huis om bedrijven te begeleiden tijdens hun ergotraject. 

Lange termijn resultaten

Als we gaan, dan gaan we voor duurzame resultaten. Zelfs bij onze kortere trajecten of opleidingen leggen we de nadruk op tips en tools die blijvend in routines kunnen geïntegreerd worden.

Ontdek welke quick fixes er op de werkvloer van jouw bedrijf direct mogelijk zijn.