Ergopakketten

Opleidingen

Kantoorinrichting

Partner van de…

bouw
productie
industrie
schoonmaak
LOGISTIEK
zorg

Osteopaat Vlaanderen logo

Praktijkgerichte begeleiding

Ergonomie voor preventieadviseurs

Wil je als preventieadviseur extra aandacht besteden aan ergonomie op het werk, maar weet je niet waar te beginnen? Lukt het je niet om een correcte risicoanalyse te maken en deze om te zetten in passende maatregelen? Als gecertificeerd docent in ergonomie, specifiek voor preventieadviseurs, gidsen we jou doorheen het hele ergotraject binnen het bedrijf. Dit doen we zij aan zij, met gegarandeerde resultaten.

Je wil binnen het bedrijf focussen op ergonomie, maar…

Je weet niet goed hoe te beginnen?

Het lukt je niet om een correcte risicoanalyse op te stellen?

Je hebt moeite om maatregelen te implementeren op de werkvloer?

Je bereikt geen doeltreffende resultaten, zoals lagere uitvalcijfers?

Je wil écht geholpen worden, in tegenstelling tot de vaak vluchtige aanpak van de gekende externe partijen.

Kies de intensiteit van de samenwerking

Ergotraject op maat

Wij begeleiden je zij aan zij om een ergonomisch beleid voor de toekomst van je bedrijf uit te schrijven. Onze medische experten leren je de kneepjes van het vak en passen deze meteen toe in de praktijk op de werkvloer. Wat er onder andere allemaal aan bod komt…

Werkplaatsanalyse

We stellen samen met jou een grondige werkplaatsanalyse op. Welke huidige toestand nemen we waar? Waar liggen nu exact de pijnpunten?

Uitwerking werkinstructies

Aan de hand van werkplaatsanalyse stellen we werkinstructies op maat van het bedrijf op. Een leidraad voor de toekomst.

Houdings- en bewegingsanalyse

Onze medische experten analyseren op een holistische manier het lichaam van de medewerker tijdens de werkdag.

Specifieke metingen

Met gespecialiseerde meetapparatuur (push pull, blootstelling aan trillingen) voeren we metingen uit. Met de verzamelde data gaan we aan de slag. 

Aanpassen van werkstations

Onze expert zorgt voor aanbevelingen en vrijblijvende tips rond de aankoop van ergonomische hulpmiddelen, technische aanpassingen of kantoorinrichting.

Toepassing op de werkvloer

We zorgen ervoor dat de inzichten uit de analyse worden toepast op de werkvloer, zoals bv. tillen max. 25 kg manueel in ideale hoek, stahoogte = 102 cm, max reikafstand = 60 cm, ….

Train the trainer-traject

In onze gespecialiseerde opleiding ‘Ergonomie voor preventieadviseurs’ gaan we uit van het principe ‘Train the trainer’. We voeren op de werkvloer samen risicoanalyses uit. Je leert bovendien hoe je deze kan interpreteren en omzetten in doeltreffende maatregelen, die we samen implementeren. Zo heb jij de teugels in handen.

Ergonomie voor preventieadviseurs

Onze garanties

Maatwerk

Hoe het traject verloopt, dat kies je zelf. Leg je graag de focus op de noden van het bedrijf waarvoor je werkt, dat kan. Leg je liever de nadruk op jouw persoonlijke ontwikkeling als preventieadviseur, ook perfect mogelijk!

Praktijk op de werkvloer

Wij staan garant voor inhouse begeleiding. Dit onderscheidt ons van anderen. Wij komen ter plaatse en fungeren als het ware als de externe ergonomieafdeling van je bedrijf.

.

Complete aanpak

We denken aan werkelijk ‘alles’. Jij hoeft enkel te rekenen op onze professionele begeleiding. Zo laat je je gidsen naar daadwerkelijke resultaten.

Zij gingen je voor…

Laten we samen de krijtlijnen van het ergonomisch beleid uitzetten.